کدام رسانهها نانشان در ایجاد اختلاف است؟
بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری:
کدام رسانهها نانشان در ایجاد اختلاف است؟
برای کسانی که با اهالی رسانه سر و کار دارند و یا گذری بر روزنامهها و سایتهای خبری میاندازند این موضوع به خوبی روشن است که اکثرا قریب به اتفاق آنان، سیاستهای حزبی و شخصی خود را دنبال میکنند.
در این میان بسیاری از رسانه ها به جای معرفی خود، تخریب دیگر احزاب و یا اشخاص را جز برنامه های خود قرار دادهاند، به طوری که به راحتی میتوان فهمید که فلان رسانه ها علیه دولت، فلان رسانه ها علیه مجلس، و فلان رسانه ها علیه قوه قضائیه و...مطلب مینویسند برخی تند و برخی ملایم.
شاید اگر از اکثر این رسانه ها علت را جویا شوی با این سخن روبرو شویم که ما از منبع موثق خبر داریم که فلانی چه فساد و مشکلاتی را دارد و وظیفه ما روشنگری است؛ و اگر به آنها بگوئیم که مگر رهبری نفرمودند که نسبت به مسئولین ایجاد بدبینی نکنید در جواب میگویند: رهبری در جایگاه رهبری گفته اند و وظیفه ما به عنوان یک رسانه و یک تریبون دار چیز دیگری است!
حال به سخنان رهبری گوش فرا دهیم که چندین بار بر این نکته تاکید فرمودند که: «یک سؤالی هم در خلال صحبت بود، من این را گاهی بیرون هم شنفتهام. می گویند آیا ما هم باید مثل رهبری موضع بگیریم یا نه؟ خوب، رهبری یک تکلیفی دارد، ما یک تکلیف دیگر داریم. ببینید، مبادا کسی تصور کند که رهبری یک نظری دارد که برخلاف آنچه که به عنوان نظر رسمی مطرح می شود، در خفا به بعضی از خواص و خلصین، آن نظر را منتقل می کند که اجراء کنند؛ مطلقا چنین چیزی نیست. اگر کسی چنین تصور کند، تصور خطائی است؛ اگر نسبت بدهد، گناه کبیرهای انجام داده. نظرات و مواضع رهبری همینی است که صریحا اعلام می شود؛ همینی است که من صریحا اعلام می کنم.»(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان03/06/89)
حال اگر برخی از خواص که داعیه دار ولایت مداری هستند خلاف آنچه را که رهبری فرموده است را میگویند و دنبال میکنند برایمان سوال پیش میآید که سخنان صریح رهبری را باید عمل کنیم و یا سخنانی را که به عنوان مواضع رهبری از سوی برخی از خواص مطرح میشود را ملاک حق و باطل قرار دهیم؟
خوشبختانه رهبر معظم انقلاب سوالی را بی جواب نگذاشته اند و شاخص و کدهای تمام مسائل کشور را در خلال سخنانشان بیان نمودند،از جمله کدهایی که یاد آوری آن در این روزها بسیار احساس میشود این جملات بسیار مهم مولا است که در دیدار با بسیجیان در سال 88 ایراد فرمودند:
«اولویت، آن چیزى است که امروز به آن میگویند جنگ نرم؛ یعنى جنگ به وسیلهى ابزارهاى فرهنگى، به وسیلهى نفوذ، به وسیلهى دروغ، به وسیلهى شایعهپراکنى؛ با ابزارهاى پیشرفتهاى که امروز وجود دارد، ابزارهاى ارتباطىاى که ده سال قبل و پانزده سال قبل و سى سال قبل نبود، امروز گسترش پیدا کرده. جنگ نرم یعنى ایجاد تردید در دلها و ذهنهاى مردم.
یکى از ابزارها در جنگ نرم این است که مردم را در یک جامعه نسبت به یکدیگر بدبین کنند، بددل کنند، اختلاف ایجاد کنند؛ یک بهانهاى پیدا کنند، با این بهانه بین مردم ایجاد اختلاف کنند؛ مثل همین قضایاى بعد از انتخابات امسال که دیدید یک بهانهاى درست کردند، بین مردم ایجاد اختلافى کردند. خوشبختانه مردم ما بابصیرتند. اینجور کارى در کشورهاى دیگر اوضاع کشور را بکلى عوض کرد؛ در جاهاى دیگر، تردیدافکنى در دلهاى مردم نسبت به یکدیگر؛ یک بهانهاى مثل بهانهى انتخابات را پیش بکشند، ایجاد تردید کنند، دلها را نسبت به یکدیگر چرکین کنند، مردم را در مقابل هم قرار بدهند؛ بعد در میانه، عناصر دستآموزِ مغرضِ معاند را به کارهاى خلاف وادار کنند و مسئولین کشور نتوانند تشخیص بدهند کى بود، چى بود، چه شد. این جزو طرحهاى اساسى است. اینجور کارى را دنبال میکنند.
اصرار بنده بر این است که آحاد مردم، ملت ایران، جریانات مختلف سیاسى، همه در مقابل آن افراد معدودى که با اصل این انقلاب مخالفند، با اصل استقلال کشور مخالفند، هدفشان دودستى تقدیم کردن کشور به آمریکا و به استکبار است، با یکدیگر یکى باشند. دشمن از اینگونه عناصر در داخل ملتها دارد؛ در داخل ملت ما هم اینجور کسانى هستند، معدودى از این قبیل پیدا میشوند. متن ملت، آحاد مردم، این تودهى عظیم مردمى - از خواص تا عامهى مردم - اینها را باید از آن عناصر معدود خودفروخته جدا کرد؛ نباید اشتباه اتفاق بیفتد. من مىبینم در بعضى از اظهارات، در بعضى از حرفها، فضا آنچنان مغشوش میشود که افراد سردرگم میشوند؛ مردم نسبت به همدیگر، نسبت به نخبگانشان، نسبت به مسئولانشان بدبین میشوند؛ این درست نیست.
حالا بعضىها - چه مطبوعات، چه بعضى از عناصر گوناگون - توصیهپذیر نیستند؛ آنها از ما توصیه نمیخواهند؛ معلوم نیست سیاستهاى بعضى از این دستگاهها و مطبوعات و رسانهها را کى معین میکند و کجا معین میشود - نانشان در ایجاد اختلاف است - اما آن کسانى که مصالح کشور را میخواهند، مایلند حقائق را غالب کنند، من توصیهام به آنها این است که از این اختلافات جزئى و غیر اصولى صرف نظر کنند. شایعهسازى و شایعهپراکنى درست نیست. انسان مىبیند صریحاً و علناً به مسئولین کشور - کسانى که بارهاى کشور را بر دوش دارند - تهمت میزنند، نسبت به اینها شایعهسازى میکنند؛ فرق هم نمیکند، چه رئیس جمهور باشد، چه رئیس مجلس باشد، چه رئیس مجمع تشخیص مصلحت باشد، چه رئیس قوهى قضائیه باشد؛ اینها مسئولین کشورند. مسئولین کشور کسانى هستند که زمام یک کارى به اینها سپرده است؛ مردم باید به اینها اعتماد داشته باشند، حسن ظن داشته باشند. نباید شایعهپراکنى کرد؛ دشمن این را میخواهد. دشمن میخواهد شایعهپراکنى کند؛ میخواهد دلها را نسبت به یکدیگر، نسبت به مسئولین بدبین کند.
دیدید شما در اوائل همین حوادث بعد از انتخابات - این فتنهى بعد از انتخابات - اولین کارى که شد، تردیدافکنى در کار مسئولین رسمى کشور بود؛ در کار شوراى نگهبان، در کار وزارت کشور. این تردیدافکنىها خیلى مضر است؛ دشمن این را میخواهد. جوانان بسیجى باید ایمان را، بصیرت را، انگیزه را، رعایت موازین و معیارها را، اینها همه را با هم ملاحظه کنند.
کسانى هم که با اشارهى دشمن، با تشویق دشمن، با لبخند دشمن، با کف زدن دشمن برایشان، میخواهند با این نظام، با این قانون اساسى، با این حرکت عظیم مردمى مواجه کنند، سرشان را دارند به سنگ میزنند؛ سر به دیوار میکوبند، کار بیهوده میکنند. مراقب باشید، مواظب باشید، نمیشود هر کسى را بمجرد یک خطائى یا اشتباهى گفت منافق؛ نمیشود هر کسى را بمجرد اینکه یک کلمه حرفى برخلاف آنچه که من و شما فکر میکنیم، زد، بگوئیم آقا این ضد ولایت فقیه است. در تشخیصها خیلى باید مراقبت کنید. من تأکیدم به شما جوانان عزیز، فرزندان عزیز خود من، جوانان پرشور این کشور در سرتاسر میهن عزیز، همین است. انگیزهها با شدت، با قوّت، با ایمان کامل، با امید کامل به آینده حفظ بشود؛ اما در تشخیصها و در مصداقهاى مختلف دقت بشود. بىدقتى در مصداقها، گاهى اوقات ضررها و لطمات بزرگى خواهد زد.»( 04/09/88 بیانات در دیدار جمع کثیرى از بسیجیان کشور)
اگر این سخنان رهبری را بدون پیش فرض ذهنی چند بار با خود مرور کنیم متوجه میشویم که معیارها و خطوطی که رهبری دنبال میکنند چه چیزی است و راه حق و باطل به راحتی مشحص و نمایان میشود.
به راحتی میتوان متوجه شد که رسانه هایی که خلاف آنچه که رهبری فرمودند یعنی ایجاد بدبینی بین مردم و مسولین تهمت زنی پرداختن به امور جزئی و غیر اصولی، منافق خواندن افرادی که با ما اختلاف نظر دارند، تهمت زدن به مسولین اعم از رئیس جمعور، رئیس مجلس، رئیس مجمع تشخیصمصلحت و رئیس قوه قضائیه، از دایره رسانههای توصیه پذیر خارج میشوند و جز رسانه هایی قرار میگیرند که نانشان در ایجاد اختلاف است.
حال خودمان قضاوت کنیم که کدام رسانه در خط رهبری حرکت میکند و کدام رسانه ها نانشان در ایجاد اختلاف است؟
حسن عبدالصمد
- ۹۰/۱۱/۰۵
بیشتر رسانه نسبت به مسولان بلند پایه حس بدبینی را در جامعه ایجاد میکنند