وقتی پیام رسانهای خارجی در غفلت مسئولان آتش بیار فتنه میشوند
|
سه شنبه, ۱۹ دی ۱۳۹۶، ۰۹:۴۸ ق.ظ |
۱ نظر
اینترنت ملی، شاید وقتی دیگر
محمد حسن عبدالصمد
آمد، بیآنکه خبر دهد، خیلیها آن را مانند ورود ویدئو به ایران قلمداد کردند؛ مردم چیزی از آن نمیدانستند، همین که میتوانستند عکس و فیلم با آن ارسال کنند احساس به روز بودن میکردند؛ آرام آراماشخاص و خبرگزاریها هم به آن پیوستند تا مبادا عقب بمانند.
افرادی از همان ابتدای ورودش، هشدار دادند که این پیام رسان غیر بومی، خطرات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی خواهد داشت، اما مسئولین به دلایل سیاسی و اقتصادی چشمشان را بر روی تمام خطرات بستند و با شعار «عصر ارتباطات»، مهر تائیدی زدند بر یکه تازی «تلگرام» در فضای مجازی ایران.
«تلگرام» همان پیام رسانی که هم اکنون 40 میلیون کاربر در ایران دارد. همان پیام رسانی که در آن هزاران کانال و گروه ضد خدا، ضد اسلام و ضد انقلاب هم فعالیت میکنند. شاید اگر حمایت مسئولان از این پیام رسان نبود، اکنون همین 40 میلیون کاربر، در پیام رسانهای بومی مانند سروش و سلام و... عضو بودند.
وقتی به توصیههای 10 بندی رهبری خطاب به اعضای شورای عالی فضای مجازی عمل نشود، باید هم برای بستن یک کانال ضد انقلاب به یک اجنبی التماس کنیم تا شاید آن کانال را مسدود کند و بعد خوشحال باشیم که دیدید حرفمان را گوش دادند! و بعد دوباره همان کانال با نام دیگر ایجاد شود و شروع کند به جذب مخاطب!
رهبری در بند 6 حکم انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی که در سال 94 ابلاغ شد نوشتند: «اهتمام ویژه به سالمسازی و حفظ امنیت همهجانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دستاندازی بیگانگان در این عرصه در دستور کار قرار بگیرد.»
اما دو سال از آن دستور میگذرد و حتی یک کودک دبستانی هم میداند که پیام رسان تلگرام که یک پیام رسان خارجی است، هیچ ضمانتی برای حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه ندارد و به راحتی هزاران کانال و گروه ضد انقلاب در آن فعالیت میکنند.
به راستی اگر همین امروز کانالی در تلگرام عکسهای شخصی و خانوادگی فلان وزیر را منتشر کند، آیا میتوانیم این کانال را مسدود نمائیم! یا باز هم باید به پاول دوروف نامه بزنیم که جان مادرت این کانال را حذف کن و آن هم طاقچه بالا بگذارد و بگوید جز مصادیق مجرمانه نمیباشد!
چرا به مردم صادقانه گفته نمیشودکه وقتی ادمین کانالی در خارج از کشور باشد، ایران با وضعیت فعلی، هیچ قدرتی برای بستن یک کانال هم ندارد. چرا باید کلید فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران در خارج از مرزها و در دست یک اجنبی باشد؟!
اینکه وزیر ارتباطات، رئیسجمهور و اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی و حتی رسانهها نسبت به این اهمال کاری، سکوت کردهاند بسی جای تامل است.
اما عجیب است که وزیر ارتباطات به رغم محرز شدن اقدامات غیر اخلاقی، امنیتی و حقوقی کانال«آمد نیوز» در گذشته، تنها زمانی احساس خطر میکند و به پاول دوروف ایمیل میزند که آن کانال آموزش بمب دستی بدهد! گویا فحاشی به ارکان نظام، ریختن آبروی افراد با مدارک جعلی، تحریک افراد جامعه به کار شکنی، هیچکدام خطری برای مسئولین و نظام محسوب نمیشود!
عدهای دیگر علت حمایت از تلگرام را ایجاد هزاران شغل عنوان میکنند. با نگاهی گذرا به کسب و کاری که در تلگرام ایجاد شده است میتوان پی برد که بسیاری از این کسب کار مربوط به کانالهای پر بازدیدی هست که عموما از راه تبلیغات کسب درآمد میکنند، آن هم تبلیغ کانالی دیگر، یعنی در واقع در مواقع زیادی نه جنسی فروخته میشود و نه جنسی گرفته میشود نه خدماتی ارائه میشود. از سوی دیگر بسیاری از کانالهای موجود که مربوط به فروش اجناس است، عمدتا محل عرضه کالاهای غیر ایرانی و قاچاق است که افرادی بدون دادن هیچ مالیاتی به فروش اجناس خود در آن میپردازند که این اقدام نیز مانع از فروش اجناس خاک خورده ایرانی میشود. بگذریم از اینکه تلگرام تبدیل شده است به فضای امن تبادل بسیاری از مواد مخدر و ترویج فساد و فحشا که جوانان این کشور را هدف قرار داده است حتی اگر فعالیت سالم اقتصادی در بستر تلگرام انجام میشده است به علت اهمیت موضوع امنیت و مصلحت کشور باید این ظرفیت در داخل و توسط پیامرسانهای داخلی فراهم شود.
اما دلواپسان تلگرام طوری القا میکنند که گویی قرار است کسب وکار اینترنتی به طور کلی نابود شود، در حالی که هم اکنون بزرگترین گردش مالی در سایتهای اینترنتی نه در بستر تلگرام، بلکه در بستر تارنماهای اینترنتی صورت میگیرد و افراد میتوانند از بستر پیام رسانهای داخلی و بومی تبلیغات خود در شبکههای اجتماعی را ادامه دهند.
حال باید دید که با این همه کار شکنی در بستر فضای مجازی و به خصوص «تلگرام»، آیا میتوان از مسئولین مربوطه انتظار داشت که با صداقت با مردم سخن بگویند و شبکه ملی اطلاعات که کمترین فایدهاش، اینترنت ارزان، پرسرعت و امن خواهد بود را راهاندازی کنند؟!
نکته مهم دیگر اینکه با اقبال زیاد مردم به پیامرسانهای داخلی طی روزهای اخیر نباید این فرصت طلایی از دست برود و دولت باید ضمن حمایت از گسترش، تجهیز و تقویت این پیامرسانهای داخلی برای همیشه برای رعایت مصالح امنیتی و فرهنگی کشور از گسترده شدن بیضابطه و خطرناک پیامرسانهای آتش بیار خارجی جلوگیری کند.
همین مطلب در روزنامه کیهان
- ۱ نظر
- ۱۹ دی ۹۶ ، ۰۹:۴۸